PARTIJ VAN DE OUDEREN WAARSCHUWT ACHTERBAN: “SCHRIJF U TIJDIG IN”!

Na eerder schriftelijke vragen gesteld te hebben over de gevolgen die de wijziging in de Huisvestingswet met zich meebrengen voor Amsterdammers die een beroep moeten doen op een sociale huurwoning, komt de partij nu met een waarschuwing aan de eigen achterban: “Mocht u in de toekomst aanspraak willen blijven maken op een sociale huurwoning, schrijf u tijdig in bij WoningNet”.

 Meer informatie is te vinden via de website van WoningNet region Amsterdam:

http://www.woningnetregioamsterdam.nl/Nieuws/Overige/Woonduur%20verdwijnt%20alleen%20inschrijfduur%20telt

 LEES HIERONDER DE EERDERE PVDO-BERICHTGEVING OVER DIT ONDERWERP

 PARTIJ VAN DE OUDEREN WOEST OVER ORDINAIRE GELDKLOPPERIJ

 HUURDERS GRIJPEN STRAKS NAAST SOCIALE HUURWONING DOOR BELABBERDE VOORLICHTING 

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is boos over de genomen beslissing dat Amsterdammers zonder inschrijving bij WoningNet straks veel minder kans hebben op een sociale huurwoning. Vanaf 1 juli worden deze woningen alleen nog maar toegewezen op basis van inschrijfduur. Door deze verandering telt vanaf deze datum de woonduur in Amsterdam niet meer mee bij de toewijzing van een sociale huurwoning.

PvdO-Fractievoorzitter Wil van Soest:: “Door de belabberde voorlichting vanuit de gemeente Amsterdam in de lokale media gaat deze wijziging volledig voorbij aan vele huurders in onze stad, zeker langs mensen die helemaal niet van plan zijn om te verhuizen. In de toekomst zal dit de kans op doorstroming verkleinen. Een ouder iemand die nu nog geen verhuisplannen heeft en zich nu niet voor 1 juli inschrijft bij WoningNet, zit straks, bij bijvoorbeeld verminderde mobiliteit, in de problemen omdat de gemeente nu faalt met de voorlichting richting

Amsterdammers die aanspraak willen maken op een sociale huurwoning. Ik wil dat het stadsbestuur de regie neemt en als de wiederweerga in samenwerking met woningcorporaties en andere belangenbehartigers, komt met een voorlichtingscampagne in de lokale media, waarbij hurend Amsterdam wordt voorbereid op deze aanstaande wijziging, zodat iedereen die recht heeft op een sociale huurwoning hier ook aanspraak op kan blijven maken.

DUUR

Naast het ontbreken van een gedegen voorlichtingscampagne over de wijziging bij het toekennen van een sociale huurwoning wil de partij ook opheldering over de enorme kosten bij het inschrijven en de maximale inschrijfduur van 15 jaar. “50 euro voor een simpele inschrijving is veel geld. Geld dat mensen die gebruik maken van een sociale huurwoning nu juist niet hebben. Ik wil weten of dit inschrijfbedrag niet fors lager kan. Ook wil ik weten waarom de maximale inschrijfduur is gemaximaliseerd op 15 jaar. Het kan toch niet zo zijn dat Amsterdammers die al sinds jaar en dag in onze stad wonen straks gedwongen worden om de stad te verlaten?”, aldus Wil van Soest.

Ondertekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van artikel 45 van het Reglement van Orde voor de raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

 1) Bent u bekend met de berichten ‘Kans op sociale huurwoning straks misschien kleiner'(*) en ‘Inschrijven bij WoningNet noodzakelijk voor sociale huur’ (**)

 2) Bent u bekend met het feit dat deze wijziging langs veel Amsterdamse huurders, zeker die zonder verhuisplannen, heengaat, waardoor deze in de toekomst als zij willen of gedwongen worden om te verhuizen in de problemen komen en geen aanspraak kunnen maken op een sociale huurwoning? Zo ja, waarom schiet u tot op dit moment schromelijk tekort als het gaat om het organiseren van een voorlichtingscampagne van deze wijziging via de lokale media breed bekend te maken?

3) Heeft u de bereidheid om deze voorlichtingscampagne, in samenwerking met woningcorporaties en andere belangenbehartigers, subiet op te zetten en uit te rollen via de lokale Amsterdamse pers? Zo neen, waarom niet?

 4) Kunt u duiden waarom de inschrijfkosten bij WoningNet 50 euro bedragen en daarna 10 euro per jaar en deelt u de mening dat dit veel geld is voor mensen die gebruik moeten maken van sociale huurwoningen?

 5) Heeft u de bereidheid om alles in het werk te stellen om deze ordinaire geldklopperij een halt toe te roepen? Zo ja, kunt u de Raad informeren hoe u dit gaat doen?

De inschrijfduur wordt gemaximaliseerd op 15 jaar

6) Kunt u garanderen dat oer-Amsterdammers straks niet gedwongen worden om hun stad te verlaten? Zo neen, waarom niet?

 (*) ‘Kans op sociale huurwoning straks misschien kleiner’, METRO, 18 maart 2015

 (**) ‘Inschrijven bij WoningNet noodzakelijk voor sociale huur’, Parool, 18 maart 2015

 

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...