Verdubbel beloning voor gouden tip naar dodelijke witte heroïne dealer!

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad wil dat de 15.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de dealer van witte heroïne wordt verdubbeld naar 30.000 euro. Afgelopen week zijn drie jonge toeristen ternauwernood aan de dood ontsnapt toen zij onwel werden na het snuiven van witte heroïne die als cocaïne werd verkocht. Het nieuwe geval, dat voor enorme onrust zorgt in de hoofdstad, lijkt zeer op de dodelijke witte heroïne die eerder heeft geleid tot drie doden en zeventien gewonden.

 

PvdO-fractievoorzitter Wil van Soest: “Zulke dodelijke dealers, die zwaar vervuilde drugs aanbieden, zijn een schandvlek voor onze stad en brengen niet alleen mensenlevens in gevaar, maar zijn ook slecht voor het toerisme omdat de naam van Amsterdam, in binnen- en buitenland, wordt bedoezeld. Daarom roep ik de gemeente Amsterdam op om de beloning voor de gouden tip die leidt naar de dealer van dit doem en verderf zaaiende goed te verdubbelen”.

 

Meer politiepatrouilles op strategische plekken in het centrum

Naast het verdubbelen van de beloning wil de Partij van Ouderen ook meer politiepatrouilles op strategische plekken in het centrum van de stad.

“De daar nu geplaatste waarschuwingsborden juichen wij toe, maar we grijpen straatdealers liever in de kraag. Ik wil ook wel eens van het stadsbestuur weten of de gepakte straatdealers gebiedsverboden krijgen opgelegd voor de gebieden die voor hen interessant zijn om te dealen”, aldus Van Soest.

Ondertekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van artikel 45 van het Reglement van Orde voor de raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Opnieuw heroïne verkocht als coke’ (*)

Drie Deense toeristen zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt na het snuiven van witte heroïne die ze als cocaïne hadden gekocht. De dodelijke witte heroïne lijkt sterk op de zuivere witte coke die tot 25 november heeft geleid tot drie doden en zeventien gewonden. De stad is hierdoor in rep en roer.

2) Heeft u de bereidheid om de beloning voor de gouden tip die leidt naar de dodelijke dealer van witte heroïne vanuit het gemeentebudget te verdubbelen om zo de dodelijke dealer sneller in de kraag te vatten? Zo neen, waarom niet?

U heeft waarschuwingsborden op strategische plekken in het centrum geplaatst waarmee toeristen en andere mensen binnen de doelgroep van de dealers worden gewaarschuwd.

3) Deelt u de mening dat alleen het plaatsen van waarschuwingsborden echter niet zal leiden tot het aanpakken van het straatdealergeboefte? Zo ja, heeft u de bereidheid om meer politiepatrouilles op voor dealers strategische plekken te realiseren? Graag een uitgebreid antwoord hoe de extra patrouilles ingezet gaan worden.

4) Legt u aangehouden straatdealers een gebiedsverbod op voor de voor hen interessante gebieden om te dealen? Zo neen, waarom niet? Zo ja, heeft van deze gebiedsverboden heeft u het afgelopen jaar opgelegd en hoe effectief waren deze?

(*) ‘Opnieuw heroïne verkocht als coke’, Parool, 28 februari

 

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...