Statement van fractievoorzitter Wil van Soest tegen het stemmen in de Gemeenteraad

Op 5 en 6 november 2014 behandelde de Gemeenteraad de Begroting 2015. Door de politieke partijen in de Gemeenteraad waren ruim 200 moties en amendementen ingediend. Op donderdag 6 november 2014 werden deze in stemming gebracht.

De stemming gaat als volgt: Als je vóór bent, moet je gaan staan, en als je tégen bent, mag je blijven zitten. En dat 200 keer. Aangezien onze fractievoorzitter Wil van Soest de mooie leeftijd van 78 jaar heeft bereikt, en het snel opstaan en zitten met de jaren lastiger is geworden, besloot zij een ‘statement’ te maken. Wil had al meerdere keren aangekaart dat het stemmen op deze manier ongemakken voor haar met zich meebrengt. Een alternatief zou hand opsteken kunnen zijn.

Aangezien er geen gehoor werd gegeven aan haar verzoeken besloot Wil van Soest bij elke stemming een zelfgemaakt bordje met daarop ‘voor’ en ‘tegen’ omhoog te houden. Zij hoopt dat door dit statement er meer rekening gehouden gaat worden met ouderen en gehandicapten.

Wil van Soest don't statement for gehandicapte oudere

Hier kunt u in het filmpje (tijdstip 6:40) zien hoe het statement in de Gemeenteraad werd ontvangen.

Wat vindt u van het statement van mevrouw Van Soest?

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...