Geweld van hangjongeren tegen ouderen

Naar aanleiding van het krantenbericht in Het Parool van 14 november 2014 heeft de Partij van de Ouderen aan het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld.

Het Parool berichtte dat ouderen in Amsterdam op straat worden geïntimeerd door hangjongeren. Verhalen die aan de orde kwamen waren van een vrouw van 79 waarvan haar Canta in de brand was gestoken en van een vrouw van 81 die werd gedwongen om sigaretten te kopen voor een groep jongeren. Dit blijken geen incidenten te zijn nu naar aanleiding van een column van journaliste Roos Schlikker over haar bedreigde moeder honderden reacties zijn binnen gekomen bij het Parool.

De fractie van de Partij van de Ouderen maakt zich ernstig zorgen om deze volstrekt verwerpelijke aanvallen op oudere en weerloze stadsgenoten, die daardoor in een angstig isolement worden gedrongen. De partij vindt dat dit soort jongeren hard moet worden aangepakt. Om deze kwestie onder de aandacht te brengen heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan het college. Met deze vragen hopen wij inzicht te krijgen in de werkwijze van de gemeente met betrekking tot het aanpakken van deze problematiek en

Daarnaast heeft de Partij van de Ouderen een meldpunt geopend waar ouderen terecht kunnen met meldingen over intimidatie op straat. Dit meldpunt is te bereiken via 020-5523428 van maandag tot en met donderdag van 9:00-17:00. U kunt ook per e-mail melding doen via pvdo@raad.amsterdam.nl.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...